Месеци вече жена живее под открито небе в Родопите. Бездомна е

...
Месеци вече жена живее под открито небе в Родопите. Бездомна е
Коментари Харесай

Абсурд! Жена остана без дом, спи на открито в Родопите

Месеци към този момент жена живее под намерено небе в Родопите. Бездомна е откакто бива изгонена от последното си работно място, където е и живяла, а единственото, което желае е да има покрив над главата си през зимата, както и адресна регистрация. 

61-годишната Руска Белчева от началото на лятото живее в равнища наоколо до кърджалийското село Гняздово. Това е единственото, което има. В средата на полето са ситуирани диван, остаряла печка, матрак и скъсани куфари, които са цялото ѝ имущество.

" Учих във вечерно учебно заведение. Имахме къща в смолянско село. Изгоря при пожар, дружно с майка ми. Останах без нищо. Сега аз съм в нейното състояние. Нямам нищо и пребивавам без една стотинка ", описа тя.

Последните няколко години Руска е работила в стопанството на пенсионер, където се е грижила за парцела и животните. Заради скъпите консумативи той я гони и по този начин дружно с всичките си движимости остава под намерено небе. Има документи, с които може да кандидатства за обществена помощ, само че няма адресна регистрация.

" Аз не се апелирам за пари, аз се апелирам за жителство, тъй като аз имам и ръце, и пари, само че къде ми е жителството ", акцентира тя пред bgonair.

Руска споделя, че няма родственици и от месеци всяка вечер заспива на равнищата дружно с всичките си движимости, а доста постоянно и измежду чакали.

Единствената ѝ връзка със света е мобилен телефон, който зарежда със зарядно на слънчеви акумулатори. Твърди, че ѝ е харизано в Германия, където за малко е работила. Надеждата на Руска е преди зимата да получи помощ, с която да си обезпечи шатра или жилищен резервоар на равнищата, с цел да остане на изсъхнало и топло.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР